Hokejista Petružálek je rád, že se vrátil domů. Většinu platu pošle na charitu

Hokejový Litvínov sice stále trápí marodka, ale parta ze severozápadu Čech už může počítat s velkou posilou v podobě Jakuba Petružálka. Ten by mohl nastoupit už dnes proti Spartě. Po náhlém úmrtí partnerky obul 29letý útočník po dvou týdnech znovu brusle a na přesun z Jekatěrinburgu do Litívnova je připraven.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Petružálek na tréninku litvínovských hokejistů

Jakub Petružálek na tréninku litvínovských hokejistů | Zdroj: ČTK

„Byl jsem v Rusku čtyři roky, za tu dobu si tam získáte kamarády a vytvoříte určité pouto. Jediné, co mi ale bude chybět, bude boršč,“ říká s úsměvem Jakub Petružálek, kterému se ze dne na den hodně proměnily životní priority.

Vrací se domů, za kamarády do Litvínova, blíž k rodině. Mnohdy se v nadsázce říká, že o peníze jde až v první řadě, u Petružálka je to pravý opak.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Jakub Petružálek dal před finanční stránkou přednost návratu do Litvínova

„Každý řeší finanční stránku a podobně, ale pro mě bylo hrozně důležité se vrátit. Obě dvě strany souhlasily s tím, že většina mé výplaty půjde na charitu. Jsem rád, že jsme se s vedením dohodli,“ těší Petružálka, který bude kromě dětských domovů přispívat také na psí útulky.

V Litvínově se dohodl, že dohraje sezonu, ale přišla i samozřejmě otázka na to, jestli není možný návrat do KHL. „Je to možná varianta. Kdo ví, třeba podepíšu smlouvu v Pittsburghu,“ vyhlíží držitel bronzu z mistrovství světa 2012 v nadsázce angažmá po boku hvězd Sidney Crosbyho a Jevgenije Malkina.

Do Litvínova přichází jako posila protřelá Kontinentální ligou, ale moc dobře ví, že ve stejné šatně bude se zkušenými borci Jiřím Šlégrem a Martinem Ručinským, na které jako dvanáctiletý koukal, jak slaví zlato z Nagana.

Hokejový útočník Jakub Petružálek dohraje sezonu v extraligovém Litvínově

Číst článek

„Budu rád i za to, že si s nimi zahraju na tréninku. Je to pro mě čest,“ říká litvínovský rodák, na kterém je vidět, že chce hrát. Aby také ne, hokejová rutina mu musela chybět.

Teď se bude snažit myslet, co nejvíce na litvínovský hokej. A kromě fanoušků na stadionu Ivana Hlinky, bude jistě bavit i své spoluhráče v kabině při prezentaci jeho vlastních hudební setů.

Zápas Litvínova se Spartou se hraje od 17.40 a kromě Petružálka bude šlágr 25. extraligového kola zajímavý i proto, že v dresu pražského celku nastoupí jiný litvínovský odchovanec - Vladimír Eminger, který se do Čech vrátil pro změnu z Finska.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme