Hokejisté Vítkovic s Fribourgem v LM neuspěli. V odvetě budou dohánět třígólové manko

Hokejisté Vítkovic vstoupili do čtvrtfinálového dvojzápasu v Lize mistrů proti Fribourgu prohrou, když soupeři ze švýcarské ligy podlehli na domácím ledě 2:5. Vítkovičtí byli sice po většinu zápasu střelecky aktivnější, ale Fribourg byl při proměňování svých šancí výrazně efektivnější. Odvetné utkání je na programu za týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vítkovic doma přivítali švýcarský Fribourg

Hokejisté Vítkovic doma přivítali švýcarský Fribourg | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Velký podíl na výhře Fribourgu měl český útočník Roman Červenka, jenž ve vítkovické aréně nasbíral čtyři body – všechny za asistence.

Červenka byl už u první trefy hostů, když při přesilové hře nahrál Yannickovi Rathgebovi, a ten v 9. minutě ranou od modré překonal vítkovického gólmana Daniela Dolejše. Vítkovice se dočkali vyrovnání hned záhy, když Jakub Illeš ve 12. minutě dopravil do brány odražený kotouč.

Domácí si ve druhé dvaceminutovce vytvořili několik slibných šancí, díky kterým mohli jít do vedení. Fribourg se jim však ubránil a naopak dvakrát v rozmezí 33. až 37. minuty udeřil. Nejprve švýcarskému týmu vedení vrátil Flavio Schmutz a poté se po akci Červenky prosadil Julien Sprunger.

Ve chvíli, kdy už se zdálo, že bude po 40 minutách platit stav 3:1 pro hosty, dokázal půl vteřiny před koncem druhé třetiny na rozdíl jediného gólu snížit Ivan Baranka.

Gól do šatny však Vítkovicím nakonec nepomohl. Fribourg totiž ve 47. minutě zvýšil na 4:2 poté, co Sprunger po přihrávkách Červenky a Michala Birnera přidal svůj druhý gól večera.

V 52. minutě Sprunger vstřelil třetí branku a završil tak svůj hattrick.

K další změně skóre už nedošlo, takže je blíže postupu mezi čtyři nejlepší celky Ligy mistrů Fribourg. Švýcarský tým bude třígólový náskok hájit přesně za týden, kdy se bude hrát odveta na jeho hřišti.

Kromě Vítkovic se ve čtvrtfinále Ligy mistrů představí i Sparta – tu však úvodní zápas proti Bernu čeká až ve středu.

Hokejová Liga mistrů - čtvrtfinále, první utkání:
HC Vítkovice Ridera - HC Fribourg-Gottéron 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Illéš (Kovář), 40. Baranka (Illéš) - 9. Rathgeb (Červenka), 33. Schmutz (Leeger, Mottet), 37. Sprunger (Červenka, Rathgeb), 47. Sprunger (Červenka, Birner), 52. Sprunger (Maret, Červenka). Rozhodčí: Gebei, Smetana (oba Rak.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 5548.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme