Hokejové All Star Game se blíží. Bude to sranda, myslí si o jeho novém formátu gólman Mrázek

Hokejová NHL žije od této sezóny novinkou, kterou je prodloužení 3 proti 3. Fanoušky i vedení soutěže už během prvního měsíce uchvátila změna pravidel natolik, že se bude zítra hrát stejným systémem i exhibiční Utkání Hvězd. Při něm ale nejde o skóre či napínavost zápasu, ale hlavně o pobavení diváků. A je otázkou, jestli bude formát 3 na 3 zajímavý i ve vlažném tempu All Star Game.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letošní All Star Game NHL se uskuteční v Nashvillu

Letošní All Star Game NHL se uskuteční v Nashvillu | Zdroj: Reuters

„Myslím si, že je to dobré. Za poslední tři zápasy jsme prodloužení hráli třikrát, takže jsem toho nahrál hodně,“ říká Tomáš Hertl, který má za leden dobrou praxi v prodloužení 3 proti 3, jednou ho dokonce gólem rozhodl.

A když ze svého domova v San Jose sleduje zápasy NHL, na pětiminutovou bitvu za nerozhodného stavu se vždycky těší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokud útočíte, je to zábava, říká o hře tří hřáčů proti třem hokejista Tomáš Hertl

„Když se koukám na nějaký zápas, tak mě to baví sledovat. Myslím, že je to hodně zajímavé,“ uznává hráč San Jose Sharks.

Utkání Hvězd je ale specifický zápas už jen v tom, že při něm hokejisté nevypustí za jeden gól zbytky svých sil. Prodloužení s minimem hráčů na ledě baví proto, že je plné šancí a důležitých momentů, nebo i proto, že z něj zmizely tvrdé souboje - jenže výsledky All Star Game 17:12, nebo 12:9 z posledních let naznačují, že při starém formátu o góly nouze nebyla a tvrdé zákroky do Utkání Hvězd už z principu nepatří.

Exhibiční duel má hlavně bavit a o pojetí zábavy ve třech hráčích na každé straně rozhoduje podle Tomáše Hertla to, kdo má puk.

„Pokud útočíte, je to zábava. Všude jezdíte a protihráč proti vám nemůže vystartovat, protože když udělá chybu, tak je z toho obrovská šance. Když jste na puku, tak je to velká sranda, ale když ne, je to velmi fyzicky náročné,“ ví český hokejista.

V neděli ve 23 hodin českého času začne první duel miniturnaje mezi čtyřmi divizemi, přičemž každý zápas se bude hrát 20 minut čistého času.

Jediným Čechem na show v Nashvillu by měl být Jaromír Jágr, ale pokud by ze sestavy vypadl některý z brankářů Atlantické divize, musel by se tam nejspíš narychlo přesunout Petr Mrázek. I když ten zatím počítá s tím, že se utkáním bude bavit maximálně u televize.

„Ještě nevím, jestli se na to budu v neděli dívat, ale určitě se kouknu na záznam. Je to poprvé, co se to takto hraje, tak uvidíme, jak to bude vypadat, ale myslím si, že to bude určitě sranda,“ dodává Petr Mrázek.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme