Hradec Králové si prohlédli ze sedla. Městem projelo přes 400 cyklonadšenců

Centrum Hradce Králové se dnes dopoledne proměnilo v mekku cyklistů. V rámci 13. ročníku Města na kole si spolu s Českou unií sportu mohla zasportovat široká veřejnost na všem, co má kola a co je poháněno lidskou silou. Účastníky neodradilo ani nepříznivé počasí a na startu se sešlo více než 400 cyklonadšenců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradcem Králové projeli cyklisté v rámci 13. ročníku akce Město na kole

Hradcem Králové projeli cyklisté v rámci 13. ročníku akce Město na kole | Foto: Jakub Marek | Zdroj: Český rozhlas

Do ulic východočeské metropole vyrazil dav cyklistů přesně v deset hodin.

„Principem je heslo: Nebudeme závodit, budeme si užívat. Rodinné týmy a děti se vydají na trasu kolem šesti kilometrů. Projedou si město, kde jsou na třech místech kapely. Je to spíš kulturně-sportovní akce,“ říká za organizátory Eva Víšková.

Nejobdivovanějším modelem kola byl veterán pana Petra Raguly, který je pravidelným účastník a dorazil i ve stylovém oblečení s cylindrem na hlavě. Jeho bicykl byl vyrobený v roce 1909.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Hradci Králové se sportovalo s Českou unií sportu, centrum města patřilo cyklistům. Přihlížel reportér Václav Pilný

I přesto, že nešlo o klasický závod, na vyhlášení vítězů přece jenom došlo. V kategorii nejstarší mužský účastník triumfoval 77letý Zdeněk Javůrek:

„Jezdím vlastně celý život, akorát jsem vynechal, co jsem byl nemocný. Teď jezdím pravidelně tři roky.“

Nejmladšími účastníky byli teprve dvouletí Hana Honosková a Daniel Hanzl. Kategorii nejpočetnější rodina opanovali Lilgovi, kterých startovalo celkem šest.

Václav Pilný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme