Hradec umí vyrovnat, v prodloužení a nájezdech ale sérii ovládá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi udolali Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech a ve čtvrtfinále vedou 2:1 na zápasy. V aktuální sezóně se mezi těmito soupeři nerozhodlo v normální hrací době už popáté ze sedmi vzájemných duelů. Pokaždé přitom vedli mladoboleslavští hokejisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěznou branku třetího zápasu vstřelil v samostatných nájezdech Richard Jarůšek

Vítěznou branku třetího zápasu vstřelil v samostatných nájezdech Richard Jarůšek | Zdroj: ČTK

„Oni nám to vždycky vyrovnají, asi to nějak umí. Musíme si na to dát pozor, ale kdyby to bylo takhle pokaždé, že vyhrajeme na nájezdy, nebylo by to špatné,“ usmíval se po utkání s vědomím druhé čtvrtfinálové výhry obránce Mladé Boleslavi Marek Trončinský.

Pro diváky byl právě závěr zápasu nejatraktivnější a to není řeč jen o samostatných nájezdech. V prodloužení oba týmy jakoby zapomněly taktické pokyny a hrál se nesmírně ofenzivní hokej, kde se šance střídaly na obou stranách v rychlém sledu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sérii Mladé Boleslavi s Hradcem Králové sleduje reportér ČRo Petr Kadeřábek

Během dvacetiminutového prodloužení si oba týmy vytvořily více gólových příležitostí než během předcházejících 60 minut.

„Nemůžu mluvit za Hradec, ale říkali jsme si, že se musíme snažit rozhodnout, že nemá cenu bránit. Měli jsme plno šancí, bohužel se to nepodařilo. Když se hra otevře, zákonitě má šance i Hradec. Ale my jsme jich měli víc a štěstí se přiklonilo na naši stranu,“ těší Richarda Jarůška.

Právě Richard Jarůšek ve čtvrté sérii samostatných nájezdů jako první dokázal překonat brankáře a rozhodl o vítězství Mladé Boleslavi.

Středočeši už vyhlíží další čtvrtfinálovou výhru. „Samozřejmě chceme vyhrát. 3:1 na zápasy už by byla paráda. Oni už by museli vyhrát,“ ví Marek Trončinský.

Úvodní buly čtvrtého zápasu série mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové bude vhozeno v půl šesté odpoledne. V tu dobu už možná bude jistý první postupující. Od 15 hodin totiž za vedení 3:0 na zápasy nastoupí Plzeň na ledě Olomouce.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme