Hradecké metro. Opravují se přístřešky nad podchody. Práce budou pokračovat do konce roku

27. červenec 2017

Zbourání starých konstrukcí a postavení nových ocelových. Tak vypadá oprava přístřešků nad podchody v Hradci Králové. Momentálně pokračují práce na nejfrekventovanějším podchodu v centru na Dukelské třídě a třídě Karla IV. Hotové mají být zhruba za 14 dní. Do konce roku technické služby plánují i opravy dalších přístřešků ve městě.

„Přístřešky se opravují tři. Přístřešek, který je ve Střelecké ulici a pak dva přístřešky na třídě Karla IV.," říká Ivan Čakány z královéhradeckých technických služeb.

Přístřešky jsou už ze 70. let minulého století. Technické služby se tedy snaží zachovat jejich původní podobu.

Čtěte také

„Původně to tu vypadalo trošku jinak. Protože tady byla taková budka, ve které sídlil dopravní policista. A ten tu řídil celou křižovatku. Postupem času, kdy se změnila dopravní signalizace, tak to byo zbytečné a ta budka byla odstraněna. Takže dnes můžeme říci, že je to malinko jiné, než to bylo původně postaveno," vysvětluje Ivan Čakány.

Co konkrétně se tady děje za práce?

„Byla kompletně rozebrána ocelová část a znovu vystavěna ve stejné podobě. Čekáme pouze na kalená bezpečnostní skla. A na klempířské prvky, které se dodělají po těch sklech. Stavba má být hotová do 18. srpna," říká Michal Hrůša z Technických služeb Hradec Králové.

V Hradci Králové opravují přístřešky nad podchody

Na přístřešku ve Střelecké ulici právě pracuje trojice klempířů. „Plechujeme podhledy. Musíme oplechovat celý vršek budníku."

Opravami těchto přístřešků ale pro pracovníky úkol nekončí. Kam se přesunou?

„Pro letošní rok máme vytipovány další čtyři přístřešky, které budeme opravovat. Jedná se o dva na ulici Brněnská a o dva v prostoru křižovatky Tesla a křižovatky Buzulucká," dodává Ivan Čakány.

Celkově by letošní rekonstrukce a opravy přístřešků měly stát zhruba 8 milionů korun.

V Hradci Králové opravují přístřešky nad podchody
autor: Marika Konárková
Spustit audio