I letos rybáři s podporou kraje vysadili do Ohře tisíce ryb

18. listopad 2013

Během října měli rybáři v našem regionu napilno. Ve třech termínech vysadili do revírů řeky Ohře 45 tisíc kusů ryb. K financování akce využili příspěvek Karlovarského kraje ve výši 150 tisíc korun.

Do revírů na Karlovarsku, v Lokti a na Sokolovsku rybáři vypustili 18 tisíc kusů jelce jesena, do Ohře na Chebsku pak celkem 22 tisíc kusů ostroretky říční. Do pstruhových revírů v Kynšperku nad Ohří, Kraslicích a v Karlových Varech se vysadilo 15 tisíc kusů lipanů.

„Přímo na místě jsem měl možnost sledovat vysazení původních druhů ryb a věřím, že se díky naší spolupráci s Českým rybářským svazem podaří postupně zvyšovat jejich počet v našich vodách,“ uvedl krajský radní Václav Jakubík. Celková hodnota vysazených ryb činí přes 170 tisíc korun.

Podle rybářů letos jejich úlovky prokázaly, že i přes škody působené kormorány se populaci nově vysazených ryb v Ohři daří. „Budeme dále pokračovat v jednání s odpovědnými úředníky a myslivci, které by mělo směřovat k rozumnému snížení počtu kormoránů a dalších invazních druhů tak, abychom společně dosáhli navyšování množství ryb v našich revírech,“ uvedl předseda místní organizace Českého rybářského svazu Karlovy Vary Michal Blahůšek.

Na vysazení původních druhů ryb Karlovarský kraj přispěl poprvé v loňském roce částkou ve výši 100 tisíc korun. Ve spolupráci s Českým rybářským svazem chce i nadále pokračovat.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio