I přes finálovou prohru v Melbourne se Hlaváčková s Hradeckou přiblížily olympiádě

Třicet šest zápasů v řadě už dokázaly společně vyhrát Martina Hingisová a Sania Mirzaová v ženském deblu. V tom zatím posledním v Melbourne porazily Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou 7:6, 6:3 a zajistily si tím třetí grandslamový titul za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Martina Hingisová, Sania Mirzaová, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková po finále Australian Open

Zleva Martina Hingisová, Sania Mirzaová, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková po finále Australian Open | Zdroj: Reuters

„Sania si víc a víc věří na servisu a zezadu a Martina má prostě zlato v ruce,“ prohlásila Andrea Hlaváčková.

Někdejší světová jednička Martina Hingisová má v dámské šatně skříňku hned vedle. Při semifinále české tenistce dokonce pomohla se zapůjčením spodního prádla, když na kurtu promokla, ale teď šlo pochopitelně kamarádství stranou.

Přehrát

00:00 / 00:00

České tenistky Hradecká s Hlaváčkovou podlehly ve finále AO nasazeným jedničkám Hingisové s Mirzaovou

„Pršelo a Andrea neměla suché oblečení, tak jsem se jí nabídla, že jí půjčím. Od té chvíle prohrály jen jeden míč. Ale vrátila mi to až teď po zápase. Asi si ho nechávala pro štěstí,“ směje se Martina Hingisová.

Ale zřejmě mnohem větší šanci budou mít Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká až se úspěšná indicko-čechošvýcarská dvojice kvůli olympijským hrám v Riu rozdělí.

„To je pravda. Tam by vlastně mohly prohrát,“ usmívají se Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které by si naopak na olympijském turnaji chtěly opět zahrát společně za Česko.

Stejně jako před tím v Londýně. Účast ještě jistou nemají, ale úspěchem na štědře bodovaném grandslamu se vysněnému turnaji hodně přiblížily.

„Je to velký výsledek, ale teď by to chtělo na dalších turnajích potvrdit. Je to super pocit odjíždět odtud jako jeden z nejlepších týmů. Čeká nás společně hodně turnajů a já doufám, že si je budeme dál užívat,“ věří Andrea Hlaváčková.

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme