I přes prohru se fanoušci Hradce vraceli z Pardubic domů jako vítězové

Pardubičtí fanoušci přišli při hokejovém derby o dvě obří vlajky. Odnesli je královéhradečtí fanoušci, kteří je pak rozbalili coby trofej na fotbalovém pohárovém zápasu s Plzní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Moeller Pardubice

Fanoušci HC Moeller Pardubice | Foto: HC Moeller Pardubice

Teď už má obě cenné trofeje policie, která je vrátí zpátky do Pardubic. Tam už ale připravují zástavu novou, staré vlajky se používat nebudou.

V pardubickém kotli to v pátek možná vypadalo podobně jako na plese ve filmu Hoří, má panenko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejoví fanoušci Hradce ukradli při derby v Pardubicích svým rivalům dvě vlajky, a tak se i přes prohru vraceli jako vítězové

"Hlídalo se, ale špatně, protože obě obří vlajky si nakonec odvezli hradečtí fans. A po prohraném derby jim to řádně zvedlo náladu," jak říká šéf hradeckého kotle Petr Král.

„Když jsem se to po prohranném derby dozvěděl, tak jsem měl hned mnohem lepší náladu. Sice jsme výsledkově prohráli, ale s tímhle jsme vyšli jako vítězové.“

Pardubičtí měli několik možností, co dělat dál. Pro variantu zhasnout a počkat se ale nerozhodli. Obrátili se na policii a to bylo podle Petra Krále asi to nejhorší, co mohli udělat.

„Krok, který podnikli, je v oblasti ultras naprosto neakceptovatelný. Tímto krokem se znemožnili po celý republice. To stejně nepochopí a myslí si, že udělali správnou věc,“ tvrdí Petr Král.

S tím nesouhlasili ani někteří pardubičtí fanoušci, jak říká budoucí předseda nově vznikajícího fanklubu Zdeněk Válek.

„Nahlášení policii bylo velmi nešťastné, dalo se to řešit jinými způsoby. Na druhou stranu i hradečtí fanoušci to mohli vyřešit trošku jinak. Chtěli je spálit, což také není úplně férová nabídka, jak zacházet s ukradenou vlajkou.“

A dodává, že možná všechno zlé je k něčemu dobré.

„Při krádeži vlajky nepadla jediná facka, takže jsem rád, že tam nebylo žádné násilí. Snad se to ponese v tomto duchu i nadále,“ věří, že dál už napětí mezi fanoušky nebude stoupat, předseda rodícího se fanklubu v Pardubicích Zdeněk Válek.

Vojtěch Bureš, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme