Impuls pro DAB+? Komunitní stanice dostaly v Durynsku podporu milion eur

9. leden 2017

Necelý milion eur si mezi sebe rozdělí komunitní rádia z měst Erfurt, Weimar, Nordhausen, Eisenach, Jena a oblastí ohraničenou lokalitami Saalfeld, Rudolstadt a Bad Blankenburg.

Durynský regulátor médií TLM (Die Thüringer Landesmedienanstalt) uvolní pro letošní rok na rozvoj komunitních rádií částku 936 tisíc euro, v přepočtu tedy přibližně 25 milionů korun. TLM o tom informoval v tiskové zprávě. Jak stanice částku využijí, je na nich. Peníze by ale pochopitelně mohli investovat i do rozvoje digitálního rádia DAB+, čímž by výrazně zvýšili svůj zásah. Stanice jsou dostupné buďto díky lokálních VKV vysílačů, nebo pouze na internetu.

Necelý milion eur si mezi sebe rozdělí komunitní rádia z měst Erfurt, Weimar, Nordhausen, Eisenach, Jena a oblastí ohraničenou lokalitami Saalfeld, Rudolstadt a Bad Blankenburg. Jochen Fascto, šéf regulátora TLM, konstatoval, že podporu komunitních médií chápe jako velmi důležitou, aby se dokázala udržet a být konkurenceschopná ve stále složitějším mediálním světě. Díky technologii DAB+ se podařilo proniknout do širšího povědomí komunitním rádiím v Hesensku. Některé stanice tu obsadily volnou kapacitu v multiplexu na kanálu 11C.

autor: lukpo
Spustit audio