Indicko-barmské pohraničí postihlo silné zemětřesení, úřady zjišťují škody

Severovýchod Indie zasáhlo silné zemětřesení. Nejméně čtyři lidé tam přišli o život a dalších sto utrpělo zranění. Otřesy o síle 6,8 stupně pocítili i obyvatelé sousední Barmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nepálská vesnička Dahú postižená zemětřesením

Nepálská vesnička Dahú postižená zemětřesením | Foto: Tomáš Beránek, organizace Namasté

Otřesy trvaly asi minutu a způsobily velké škody. Zatím je ale ještě nikdo nevyčíslil. Zemětřesení přišlo v noci, kdy většina lidí spala.

Nejhůř je na tom oblast severozápadně od města Imphál, kde žije asi 270 tisíc lidí. Zřítila se tam například nově postavená šestipodlažní budova.

Otřesy ale probudily i obyvatele sousedních indických států a barmskou metropoli Rangún.

Seismologové zatím v oblasti nehlásí následné otřesy a Indie se teď zaměřuje na nápravu škod. Tamní premiér Nárednra Módí už na twitteru informoval, že situaci řeší s oblastními představiteli, aby mohl poskytnout potřebnou pomoc.

Už teď se ale ze strany některých obyvatel objevuje kritika na pomalou reakci úřadů. Do oblasti sice už vyslaly vojáky, kteří mají odklízet trosky budov, lidé si ale stěžují, že jednotky nemají ani potřebné technické vybavení, píše agentura Reuters.

mkp, Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme