Info.cz: Seznam spustí na podzim vlastní zpravodajskou televizi

28. srpen 2017

V polovině tohoto měsíce si Seznam zaregistroval potřebné ochranné známky na Úřadu průmyslového vlastnictví.

Společnost Seznam.cz spustí v průběhu podzimu vlastní zpravodajskou televizi. S odvoláním na nejmenované důvěryhodné zdroje z firmy miliardáře Iva Lukačoviče o tom informoval v sobotu portál Info.cz, jehož vydavatelem je mediální dům Czech News Center. Spuštění vlastního zpravodajského kanálu by dávalo v případě Seznamu smysl, veškeré předpoklady pro jeho fungování firma má.

Seznam.cz v první polovině minulého roku expandoval do chytrých televizí prostřednictvím hybridní platformy HbbTV, která je dostupná v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, později přibyl na tuto platformu i zpravodajský obsah. Na plánované aktivity Seznamu ukazují i nově registrované ochranné známky, které Úřad průmyslového vlastnictví (ÚPV) eviduje od poloviny letošního srpna. Jedná se konkrétně o označení Seznam TV a Seznam.cz TV.

Spuštění Seznam TV by bylo zcela logické na platformě HbbTV. Pokud však chce provozovatel zasáhnout co největší rozsah publika, zbývá mu jediná možnost, a to šířit stanici klasickou cestou – vzduchem. Na trhu v současné době funguje jediná zpravodajská televize, a tou je veřejnoprávní ČT 24. V minulosti zde působila i privátní Z1, která ovšem vydržela vysílat pouze od června 2008 do ledna 2011. Vznik zpravodajského kanálu z24, k němuž už byla dokonce svolána i tisková konference, plánovala společnost S&P Broadcasting Pála Milkovicse. Nyní je však jasné, že projekt byl odložen na neurčito.

autor: lukpo
Spustit audio