Insight TV vstoupí do nabídky DVB-T2 v Německu, díky hybridnímu vysílání HbbTV

9. červen 2017

Služba freenet TV Connect v současné době nabízí k terestrickému vysílání přibližně další dvě desítky programů, mezi nimiž jsou šířeny i některé zahraniční stanice.

Stanice Insight TV, která je dostupná v České republice a na Slovensku ve vysokém a ultra vysokém rozlišení (UHD) prostřednictvím satelitní služby Skylink, vstoupí do nabídky pozemní digitální televize v sousedním Německu. Dostupná nebude klasickou terestrickou cestou, ale prostřednictvím hybridního portálu fungujícího ve standardu HbbTV. Insight TV se stane součástí nabídky freenet TV Connect.

Služba freenet TV Connect v současné době nabízí k terestrickému vysílání přibližně další dvě desítky programů, mezi nimiž jsou šířeny i některé zahraniční stanice – Euronews, CNN nebo France 24. Společnost Media Broadcast je s prvními výsledky služby spokojená. Freenet TV Connect má aktuálně zásah okolo jednoho milionu německých domácností. „Jsme potěšeni, že můžeme být zahrnuti do nové HbbTV nabídky Media Broadcast a těšíme se na oznámení dalších oznámení v nejbližších týdnech v oblasti distribuce,“ uvedl Graeme Stanley, obchodní ředitel Insight TV.

autor: lukpo
Spustit audio