Internetová televize Stream.cz spouští hybridní vysílání, prozatím v DVB-T

31. květen 2016

Provozovatel největšího internetového vyhledávače by v budoucnu rád rozšířil tuto technologii i do kabelových sítí a na satelit.

Společnost Seznam.cz vstupuje na platformu hybridního vysílání HbbTV. Svůj projekt, na němž pracovala za poslední rok, nazvala Seznam.cz TV. Její signál, který v první fázi nabídne obsah internetové televize Stream.cz, bude dostupný v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Obsah Stream.cz budou moci konzumovat na programové pozici Seznam.cz všichni majitelé televizorů, případně set-top-boxů s podporou HbbTV. Nutností je pochopitelně i příjem signálu zmíněné terestrické sítě. V budoucnu počítá Seznam i s rozšířením do sítí kabelových a satelitních operátorů.

„Pro naše návštěvníky máme připravených spoustu nových věcí. Už dlouho tvrdíme, že se chceme dostat k divákům do jejich obýváků,“ konstatoval generální ředitel Seznamu Pavel Zima. Zároveň připomněl, že Stream.cz už je k dispozici na chytrých televizorech LG a Samsung. Nově je internetová televize dostupná také na platformách Apple TV a Android TV. Seznam vychází z toho, že počet chytrých televizorů v domácnostech roste (v ČR by to mělo být 75 %) a technologie HbbTV je univerzální pro všechny značky.

Do budoucna chce Seznam spustit i doporučování obsahu. Za vývojem aplikace stojí brněnská společnost Mautilus. Seznam.cz je ochotný pomoci lidem, kteří budou mít o technologii zájem a nemají s ní zkušenost. Posílen byl helpdesk i technická podpora. Hybridní vysílání bude podpořeno i on-line kampaní. „Jsme prozatím na začátku. Berte to prozatím jako první verzi a cestu, kterou se prozatím ještě nikdo nevydal. Technologie nám ale umožňuje dělat změny každý den,“ konstatoval Zima.

autor: lukpo
Spustit audio