Italské stanice Rai Radio 6 Teca, Radio 7 Live a Radio 8 Opera konečně na satelitu

6. červen 2017

Všechny okruhy jsou dostupné v normě DVB-S a s kódováním MPEG-2. Pro příjem tedy postačí i starší satelitní přijímač bez modernějšího standardu DVB-S2.

Italský veřejnoprávní rozhlas Rai začal šířit ze satelitní pozice 13 stupňů východně, družice Hotbird 13C, signál stanic Radio 6 Teca, Radio 7 Live a Radio 8 Opera. Vysílání všech zmíněných okruhů je nekódované a je tedy je možné zcela bez problémů přijímat na celém území České republiky a Slovenska, ale nejen tam. Družice Hotbird 13C pokrývá silným signálem prakticky celé území Evropy. V přípravě je i dětský program Rai Radio Kids.

Všechny stanice jsou dostupné v normě DVB-S a s kódováním MPEG-2. Pro příjem tedy postačí i starší satelitní přijímač bez modernějšího standardu DVB-S2, který je vyžadován zejména v případě programů s vysokým rozlišením (HDTV). Radio 6 Teca, Radio 7 Live a Radio 8 Opera jsou k dispozici s datovým tokem, který dosahuje průměrné hodnoty 190 kbps. Zvuková kvalita je tedy naprosto dostačující. Pro zájemce bez satelitního přijímače je k dispozici on-line přehrávač, v Itálii je kompletního portfolio Rai dostupné v rámci DAB+.

Parametry příjmu: Hotbird 13C (13 stupňů východně), 11804/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S/QPSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio