Izraelský hudebník zvládá kytarové sólo jednou rukou. Tou druhou hladí retrívra

Zvuk sice zní jako elektrická kytara, ve skutečnosti jde o klavír legendární značky Steinway. Jeho izraelského majitele Rona Minise zdobí zeleně nabarvený plnovous, výrazně poupravený je i jeho hudební nástroj. V křídle jsou mikrofony napojený na zesilovače, syntezátory a na Minisův počítač.

Hudebník si touhle reparaturou splnil svůj odvěký sen. „Vždycky jsem si chtěl zahrát legendární sólo z písničky Hotel California. Ale moji rodiče původem z Ruska chtěli, abych se naučil hrát na klavír. A tak jsem z něj udělal kytaru,“ vysvětluje.

Jeho hudební nástroj má jednu výhodu, na rozdíl od mnoha kytarových mistrů totiž Minis odehraje sólo jednou rukou. Tou druhou hladí zlatého retrívra, který hudbě svého páníčka věrně naslouchá.

Minis svým uměním bezesporu sklidil obdiv mnoha fanoušků, v komentářích jeho videa ale větší pozornost sklízí ten pes. Uživatelé Minise prosí, aby se retrívr v jeho příspěvcích objevoval častěji.

Hudebník si už dřív na klavír zahrál třeba písničky od Mettalicy, v jednom dílu se zase inspiroval kytaristou Slashem. Co plánuje příště a jestli do toho zapojí i věrného retrívra, ale Ron Minis neprozradil.

autor: vjb
Spustit audio