Jágr: Když nevyjde NHL, můžu se pokusit o návrat do reprezentace a olympiádu

5. září 2017

Jaromír Jágr i krátce před začátkem hokejové sezony trénuje na Kladně a o svém angažmá pro příští ročník nemá jasno. Pokud ale angažmá v NHL nevyjde, uvažuje o návratu do národního týmu a účasti na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

„Možností je spousta, zůstat v NHL, druhá varianta je zkusit nějakou evropskou soutěž, možná se i pokusit o návrat do reprezentace a hrát na olympiádě. Šance by byla větší tím, že nepojedou hráči z NHL,“ řekl Jaromír Jágr v pořadu České televize Jeden na jednoho.

Po odchodu z Floridy stále 45letý veterán nemá angažmá pro příští sezonu. Pokud se nevrátí za oceán, věří, že by byl schopen připravit se na vrchol národního týmu.

„Musel bych na to mít a být dobrý. Kdybych na to měl a trenéři mě požádali, řekl bych ano, kdybych věděl, že jsem přínosem. Momentálně se na to necítím, musel bych natrénovat. Ale měl bych spoustu času se připravit. Nemusel bych cestovat. Kdybych byl tady na Kladně, tak se dokážu připravit, trénovat dvakrát denně a připravit se na ten klíčový moment a to by byla olympiáda,“ vysvětlil.

Prioritou stále zůstává návrat do NHL. Jágr v rozhovoru přiznal, že o něj zájem projevili manažeři Calgary Flames, vyjednávání ale přirovnal k pokeru, kde postupně obě strany odkrývají své karty. Na shánění angažmá má jeho manažerský tým prý stále dost času.

'Miluju NHL, proto čekám'

„Možná to vycítím na sobě. Řeknu si, že už toho mám dost a nebaví mě dál čekat. Hokej v NHL miluju, to je ten důvod, proč jsem schopný čekat. Kolik lidí by bylo rádo, kdyby si mohlo odehrát v NHL jeden zápas a já měl to ohromné štěstí. Zázemí a všechno kolem se mi natolik líbí, že si tam chci kariéru prodloužit,“ svěřil se v kladenské šatně.

Zajímají ho i statistiky. „Není to pro mě to nejdůležitější, to je pro mě ta hra, bavit se a prodloužit si kariéru. Ale v některých statistikách jsem dost blízko, to by bylo škoda to nevyužít. Ale jde jen o zápasy. V bodech nebo gólech nemám šanci,“ myslí si Jaromír Jágr.

Do čela statistik v počtu odehraných zápasů mu zbývá 56 zápasů, přemýšlet může i o 20 asistencích, kterými by dorovnal na čtvrtém místě historie Raye Bourquea, a 36 gólech, které mu zbývají na druhého Gordieho Howea.

Aktuálně ale stále trénuje po večerech na Kladně. „Vždycky jsem rád trénoval sám a vyhovuje mi to. Můžu si dát přestávku, kdy chci, můžu dělat věci, které chci. Po těch letech znám své tělo velice dobře, vím, kdy potřebuje zabrat, kdy potřebuje odpočinek. Motivace je zvláštní, když nevím, co bude zítra, ale to je součást mé práce,“ dodal Jaromír Jágr.

autor: VM
Spustit audio