Jak se dá zapomenout, že je člověk ženatý? Nejenom o tom vypráví film Manžel na hodinu

O nominace na Českého lva za rok 2016 se mohly ucházet desítky filmů, mezi nimi i Manžel na hodinu. V sobotu 4. března budou v pražském Rudolfinu předány výroční ceny České filmové a televizní akademie. Připomínáme si komedii o zamotaných zásnubách a o nápadu čtyř kamarádů nacvičit představení s akvabelami. Pokračování komedie Hodinový manžel natočil Tomáš Svoboda.

Eva Holubová a Zdena Studenková se ve filmu Manžel na hodinu objevují jako partnerky Milana v podání Bolka Polívky. Elišku – Evu Holubovou – Milan právě požádal o ruku, neuvědomil si ale, že už jednu ženu má. Bolek Polívka k filmu nazpíval i titulní píseň.

Film Manžel na hodinu je volným pokračováním Hodinového manžela z roku 2014. Vedle zamotaných zásnub se na scénu vrací i čtyřka přátel, kteří se v prvním díle rozhodli dělat hodinové manžele. Ti teď nacvičují vystoupení s akvabelami, aby jednoho z nich, Jakuba v podání Davida Matáska, vytáhli z životní krize.


Kromě Manžela na hodinu šel Tomáš Svobodovi v roce 2016 do kin ještě jeden film: Jak se zbavit nevěsty

stejně jako v prvním díle vsadil režisér Tomáš Svoboda na improvizační umění herců, které obsadil. „Jsem zvyklý z divadelního prostředí, že předpokládám, že herci něco nabízejí, nejsem scenárista, který se drží každého slovíčka a nechávám prostor hodně k improvizaci,“ vysvětluje režisér.

autor: stk
Spustit audio