Japonská Toyota ve svém ústředí vypíná 2 výtahy. Kvůli úsporám

Japonská společnost Toyota Motor, která je největším výrobcem automobilů na světě, se v rámci úsporných opatření rozhodla vypnout dva z osmi výtahů ve svém tokijském ústředí. Tento krok má prý zaměstnancům připomínat snahu podniku o posilování konkurenceschopnosti. Informoval o tom server BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výtahová tlačítka (ilustrační foto)

Výtahová tlačítka (ilustrační foto) | Foto: Rostislav Duršpek

„Klíčovým cílem vypnutí výtahů je zvýšit uvědomělost zaměstnanců a připomenout jim odhodlání Toyoty zvyšovat konkurenceschopnost prostřednictvím omezování plýtvání," uvedla podle BBC firma. „Pomůže to rovněž ochraně životního prostředí," dodala.

Toyota ve svém ústředí v rámci úsporných opatření rovněž upravila nastavení klimatizace.

Podobné kroky automobilka podle BBC podnikla již během finanční krize v roce 2008. „Tato politika není nová," upozornila společnost. Neupřesnila však, jak velké úspory by tato opatření měla přinést.

Toyota v květnu oznámila, že v uplynulém finančním roce, který skončil 31. března, zvýšila čistý zisk o šest procent na rekordních 2,31 bilionu jenů, tedy 560 miliard korun.

Zároveň však uvedla, že v nynějším finančním roce očekává propad zisku až o 35 procent, a to zejména kvůli silnější domácí měně, která podkopává její konkurenceschopnost na zahraničních trzích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme