Jaro zvířata baví. A enrichment ještě víc

10. duben 2013

První opravdu jarní neděle bude v pražské zoo patřit zábavě. Vybraným druhům připraví do výběhů hračky, které jim pomohou probudit se po dlouhé zimě. Dovádějící lední medvědi, lachtani nebo lemuři slibují zajímavou podívanou.

Zvířata v zoo se ráda baví. V neděli 14. dubna se mohou všichni přesvědčit, že hračky nejsou jen záležitostí mláďat. Na lední medvědy, prasnici Boženu, nosály a další zvířata čekají hračky, které podnítí jejich přirozenou aktivitu.

Ledové zmrzliny, uzly z hadic s ukrytými dobrotami nebo proutěné překvapení připravují odborníci v Zoo Praha vždy tak, aby zvířata při hraní s nimi mohla uplatnit své přirozené schopnosti. Můžete se tak těšit na ukázky loveckých dovedností, testy inteligence i představení úžasných přizpůsobení k pohybu v přírodním prostředí.

Pro zájemce je připraven i vědomostní kvíz, jehož vítěze vyhlásíme po představení v Divadélku Archa ve 14.30 hodin.

Program:

10:00 ..Ledové hraní - Expozice lachtanů
11:00 ..Na visutém laně - Expozice nosálů
11:30 ..Hračky pro medvědy - Expozice ledních medvědů
12:30 ..Cvičení s pomlázkou - Expozice lemurů kata
13:30 ..Balíček pro Boženku - Dětská zoo
13:45 ..Test kozí inteligence - Dětská zoo
14:30 ..Představení se skunkem a vyhodnocení - Divadélko Archa

V moderních zoologických zahradách je enrichment nedílnou součástí chovu zvířat.

Enrichment lze přeložit jako obohacení, v našem případě ve významu obohacení prostředí zvířat o nejrůznější podněty, které zlepšují kvalitu jejich života. Může jít o hračky stimulující přirozené instinkty zvířat, potravu, k jejímuž získání musí zvířata vynaložit námahu, vůně, zvuky a další podněty nebo třeba o trénink zvířat.

autor: Zoo Praha
Spustit audio