Jaromír Jágr v sobotu za kladenské Rytíře nenastoupí, není s týmem sehraný

7. září 2017

Majitel klubu Rytíři Kladno a nejúspěšnější český hokejista Jaromír Jágr úvodu sezony WSW ligy nenastoupí. Nechce komplikovat práci trenérům ani týmu, se kterým netrénoval. Sobotní zápas Kladna s Kadaní začíná v 16 hodin.

„Respektuju jakékoliv sportovce a vím, že na to, aby šel hrát ligu v každém sportu, musí mít natrénováno, být fyzicky připravený. A když je to kolektivní sport, musíš s týmem strávit nějaký čas. Já jsem s Kladnem netrénoval, trénuju individuálně. Takže to není tak, že se rozhodnu a nastoupím devátého září. To by udělalo víc škody než užitku," řekl Jágr v rozhovoru pro deník Sport.

Podle něj by jeho nástup do týmu, který potřebuje být sehraný, nepomohl. K tomu, aby nastoupil, by nesměl brát ohledy na ostatní. „Bylo by to jednoduchý. Hrál bych, pomohlo by mi to v přípravě, byl bych nachystaný, kdyby se něco naskytlo. Ale já musím brát ohledy na trenéry, spoluhráče, celé Kladno. Zatím na to nejsem připravený, a to ani kondičně," připustil Jágr.

O možném nástupu Jágra na led v Česku se začalo spekulovat po jeho vyjádření v České televizi, kdy připustil, že pokud by neměl angažmá v NHL a hrál v Evropě, uvažoval by o návratu do reprezentace a přípravě na olympiádu v Pchjongčchangu v roce 2018.

autoři: David Nyč , redakce
Spustit audio