Je docela úsměvné, že za 17. místo dostanete pohár, přiznává házenkář Horák

Čeští házenkáři dokázali na mistrovství světa v Kataru získat alespoň cenu útěchy. V souboji o 17. místo porazili Bělorusko po remíze 28:28 na sedmimetrové hody a získali Prezidentský pohár pro nejlepší tým, který nepostoupil ze skupiny. S turnajem se reprezentanti pod novým trenérským duem Kubeš - Filip loučí s bilancí tří porážek a čtyř výher.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horák (v bílém) střílí přes islandskou obranu (ilustrační foto)

Pavel Horák (v bílém) střílí přes islandskou obranu (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Nevím, jak Prezidentský pohár vznikl. Nemyslím si, že je potřeba tomu dávat nějakou velkou váhu. Je docela úsměvné, že za 17. místo dostanete pohár. Je to rozhodně lepší, než kdybychom zápas prohráli,“ řekl po závěrečném utkání na turnaji Pavel Horák.

Podle zkušeného reprezentanta stál národní tým postup ze skupiny pomalejší rozjezd. Na druhou stranu kvituje poslední čtyři zápasy, které Češi vyhráli.

Přehrát

00:00 / 00:00

České vystoupení na mistrovství světa v házené hodnotil po závěrečném zápase s Běloruskem Pavel Horák

„To se nám strašně dlouho na mistrovství světa ani Evropy nepovedlo. Dokonce ani v kvalifikaci. A nešlo o žádné slabé týmy. Porazili jsme Island, mistra Afriky Alžírsko, Rusko a teď i Bělorusko. Na tyhle zápasy musíme navázat,“ podotkl Horák.

Další pozitivum vidí v tom, že tým pracuje kompaktně, o čemž svědčí rozdělení gólů na více hráčů. Zapracovat ale národní tým musí na obraně i útoku.

Házenkáři udolali v boji o Prezidentský pohár Bělorusko, na MS končí 17.

Číst článek

„V obraně musíme přitvrdit. Je ale vidět, že děláme spoustu chyb i v útoku. Když zůstane tenhle tým pohromadě, tak budeme slabiny postupně eliminovat,“ věří spojka německého celku Füchse Berlin, podle které se česká házená nemusí o budoucnost tolik bát.

„Máme dost mladých kvalitních hráčů, kteří jsou schopní to na sebe vzít. Ti kluci nemají strach a věří si. Je tam vidět potenciál, česká házená ještě neumřela. Nejlepší evropské týmy ještě hned tak nebudeme porážet, ale jsme schopni jim konkurovat a potrápit je,“ dodal 32letý Horák.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme