Je emočně nestabilní a paranoidní, řekla u soudu o Dahlgrenovi státní zástupkyně

U Krajského soudu v Brně začal soud s Američanem Kevinem Dahlgrenem. Ten je obžalován z čtyřnásobné vraždy v Brně-Ivanovicích, kterou měl spáchat před třemi lety. Podle státní zástupkyně byl Dahlgren v době činu emočně nestabilní a trpěl paranoiou. Hrozí mu až doživotí. Samotný Dahlgren odmítl vypovídat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Brně zahájil proces s Kevinem Dahlgrenem

Krajský soud v Brně zahájil proces s Kevinem Dahlgrenem | Zdroj: ČTK

„Podle obžaloby zaútočil Kevin Dahlgren na své čtyři příbuzné pravděpodobně kuchyňským nožem a sekerou. Všem zasadil desítky bodných a řezných ran. Státní zástupkyně ho označila za emočně nestabilního a paranoidního. To vše si na začátku dnešního jednání v jednací síni vyslechli i Dahlgrenovi rodiče,“ říká reportér Tomáš Kremr.

K trestnímu řízení se navíc připojila i rodina zavražděných, která žádá náhradu nemajetkové újmy ve výši několika milionů korun.

Soud dopoledne vyslechl tři svědky. Například ženu, která u Dahlgrenových příbuzných v Brně-Ivanovicích uklízela. Ta popsala, že v den vraždy ji Američan nechtěl pustit do domu a tvrdil jí, že se dnes neuklízí.

Proces bude pokračovat odpoledne výslechem dalších čtyř svědků. Jednání je naplánováno ještě na další dva dny. Vše, co zazní v češtině, tlumočnice překládá do angličtiny. Líčení v síni přihlížejí novináři, obyvatelé Ivanovic, studenti práv, ale i rodiče a sestra.

„Kevin je ve vězení už tři roky, většinou na samotce a dosud nebyl z ničeho usvědčen. Jsme tady, protože zcela věříme našemu synovi. A chceme mu ukázat naši plnou podporu a lásku. Ale zároveň jsme tady, protože chceme vyjádřit soustrast a vzdát čest památce rodiny Harokových. Měli jsme je rádi a chybí nám,“ řekl otec Wayn Dahlgren.

Rodiče Kevina Dahlgrena u Krajského soudu v Brně | Foto: Vlasta Gajdošíková

Maskovaná eskorta přivezla Kevina Dahlgrena ke Krajskému soudu v Brně dnes v osm hodin ráno. Pak čekal v zázemí, než v 9.35 začal proces.

Zatímco k vazebnímu zasedání přijel Dahlgren v kostkované košili a šortkách, hlavní líčení zahájil v modrém saku.

Tlumočnice s Dahlgrenovým obhájcem - advokátem Romanem Špíškem | Foto: Vlasta Gajdošíková

Prvním důležitým bodem hlavního líčení se stane čtení obžaloby, jejíž podrobnosti zatím státní zástupkyně Ludmila Doležalová nesdělovala. Ani kriminalisté se k domnělému motivu a detailům skutku nevyjadřovali.

Teprve čtení obžaloby tedy leccos napoví o tom, jaké důkazy policie shromáždila a jaký motiv Dahlgrenovi přičítá.

Proces začíná přesně tři roky a devět dní potom, co se tragická událost stala. Podle policie tehdy dvacetiletý Kevin Dahlgren postupně během několika hodin zabil svoji sestřenici, jejího manžela a jejich dva dospělé syny.

Pak v domě založil požár, taxíkem odjel do Vídně a odtud odletěl do USA. V té chvíli už byl hlavním podezřelým.

Státní zástupkyně Ludmila Doležalová (vpravo) | Foto: Vlasta Gajdošíková

V Brně začal proces s Dahlgrenem. Podle obžaloby zavraždil čtyři své příbuzné

Číst článek

Vlasta Gajdošíková, Tomáš Kremr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme