Jeden z vysílačů multiplexu ČRo DAB+ dnes čeká krátká výluka

22. květen 2018

Výpadky budou dva a oba nebudou mít příliš dlouhého trvání. Zhoršení signálu mohou v danou dobu zaznamenat i řidiči pohybující se na dálnici D5.

České Radiokomunikace dnes ve spolupráci s Českým rozhlasem provedou krátkou výluku vysílače Beroun – Vrch Děd, který šíří signál multiplexu ČRo DAB+. V době od deváté hodiny dopolední do patnácté hodiny jsou naplánovány dva krátkodobé výpadky, každý s délkou trvání přibližně patnáct minut. Plánovaná údržbová přestávka tentokrát souvisí s výlukou napájení ze strany Českých energetických závodů (ČEZ).

Na žádném z dalších vysílačů multiplexu ČRo DAB+ technický zásah probíhat nebude. Výpadek tak mohou teoreticky kromě obyvatel Berouna zaznamenat například řidiči, kteří se budou v inkriminovanou dobu pohybovat na dotčeném úseku dálnice D5, která je pokrytá jak z lokality Praha – Žižkov, tak i Plzeň – Radeč. Všechny tři vysílače fungují na kanálu 12C. Multiplex ČRo DAB+ mohou naladit také zájemci na Brněnsku (stanoviště Hády) a Ostravsku (vysílač Hošťálkovice). V těchto oblastech využívá terestrická síť kanál 12D.

autor: lukpo
Spustit audio