Jedna z největších německých privátních televizních skupin pokračuje s vysíláním v SD

15. listopad 2017

Díky nové dohodě zajistíme, že naše bezplatné televizní stanice si zachovávají vysoký dosah přes satelit,“ uvedla Nicole Agudo Berbel, ředitelka pro distribuci ProSiebenSat.1 Media.

Mediální skupina ProSiebenSat.1 bude pokračovat v nekódovaném vysílání svých programů se standardním rozlišením obrazu (SD) prostřednictvím nejpopulárnější evropské satelitní pozice 19,2 stupně východně, na níž je zaparkovaných hned několik družic Astra. Tento krok dnes oznámila telekomunikační společnost SES. Tvrzení, že vysílání ve standardním rozlišení je mrtvé, a vysílatelé od něho postupně upouštějí, minimálně v Německu neplatí.

Co pro diváky prodloužení distribuční smlouvy na vysílání programů v SD kvalitě znamená? Volně budou nadále šířeny stanice ProSieben, Sat.1, kabel eins, sixx, Sat.1 GOLD, ProSieben MAXX a kabel eins Doku, stejně jako regionální verze Sat.1 pro Bavorsko a Severní Porýní-Vestfálsko. „Díky nové dohodě zajistíme, že naše bezplatné televizní stanice si zachovávají vysoký dosah přes satelit. Vítáme pokračování našeho dlouhodobého partnerství s SES,“ uvedla Nicole Agudo Berbel, ředitelka pro distribuci ProSiebenSat.1 Media SE.

autor: lukpo
Spustit audio