Jednotka HD a Dvojka HD míří konečně do digitálního kabelu UPC

2. únor 2018

Veřejnoprávní RTVS je de facto jedinou slovenskou skupinou, která nemá problém se šířením svých programů na území druhého státu.

Největší kabelový operátor na trhu, společnost UPC Česká republika, začne v následujících týdnech, pravděpodobně na konci února, šířit programy Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Jde tak o další závazek operátora postupně překlápět oblíbené programy do HD kvality. Jednotka a Dvojka už součástí nabídky UPC jsou, doposud ale byly k dispozici pouze ve standardním rozlišení.

Veřejnoprávní RTVS je de facto jedinou slovenskou skupinou, která nemá problém se šířením svých programů na území druhého státu, kdy obě země vedle sebe dříve fungovaly jako federativní republiky. Naopak Markíza a JOJ se vydaly jinou cestou. První skupina vytvořila kanál Markíza International, který obsahuje pouze tvorbu tohoto programu, tedy bez akvizičních pořadů. Jak se ale ukazuje, nešlo úplně o šťastný krok a sledovanost této verze je minimální. Konkurenční JOJ Family alespoň zařadila některé starší filmy a seriály a je tak pro zákazníky atraktivnější. Stanice je v Česku také součástí DVB-T multiplexu 4.

autor: lukpo
Spustit audio