Jihlavští hokejisté zabrali, porazili Spartu 4:2

19. říjen 2017
Zprávy z

Hokejisté Jihlavy přerušili v extralize sérii porážek. Po třech prohraných utkáních Dukla porazila na Horáckém zimním stadionu v předehrávce 15. kola nejvyšší domácí soutěže pražskou Spartu 4:2.

Dukla vstoupila do utkání s favoritem nebojácně, dobře bruslila a hrála soupeři do těla, první gól ale dali hosté. Sparťan Lukáš Klimek předvedl v 5. minutě pěknou individuální akci. Snadno projel útočným pásmem až před jihlavského gólmana Jakuba Škarka a kličkou našel mezeru mezi jeho betony. Vedoucí gól Pražany uklidnil, vytvářeli si další nebezpečné příležitosti, druhou branku ale v úvodní třetině nepřidali.

V polovině utkání měla Jihlava dvojnásobnou výhodu přesilové hry, ale podobně jako v předchozích přesilovkách se jí nedařilo usadit se před soupeřovou brankou, přesto se fanoušci Dukly gólové radosti dočkali. Ve 34. minutě vyrovnal po rychlém jihlavském protiútoku Michal Hlinka.

Ve 38. minutě vrátil hostům vedení Jiří Smejkal, hned vzápětí ale vyrovnal svým prvním gólem v dresu Dukly švédský obránce Erik de la Rose. Ještě do konce druhé části poslal Jihlavu do vedení Josef Skořepa a ve třetí třetině pak pečetil výhru Dukly Tomáš Jiránek.

HC Dukla Jihlava - HC Sparta Praha 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. M. Hlinka (Anděl), 38. De la Rose (Jiránek), 40. Skořepa (Suchánek), 45. Jiránek (T. Kubalík) - 5. Klimek, 38. Smejkal (Reichenberg). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5034.

autor: jak
Spustit audio