Jiří Bartoška a Marie Rottrová rozdávali vánoční náladu v Roztokách. Díky projektu Ježíškova vnoučata

15. prosinec 2017

Marie Rottrová a Jiří Bartoška spolu před lety nahráli písničku Klíč pro štěstí. Trochu toho štěstí teď nadělili v domově seniorů v Roztokách u Prahy. Zapojili se totiž do projektu Ježíškova vnoučata.

Sál domova seniorů doslova praská ve švech. Na setkání s Jiřím Bartoškou a Marií Rottrovou přišlo totiž přes sedmdesát lidí. Kromě samotných klientů domova jsou tu taky třeba někteří jejich příbuzní a samozřejmě personál včetně ošetřovatelek. Úsměv a radost v očích, hlavně u těch, kteří si setkání přáli, je nepřehlédnutelný.

Všichni, kdo přišli, se mohli hostů ptát, a to v podstatě na cokoliv. Otázky se většinou týkaly zážitků z jejich profese. Ale taky třeba toho, jaký nejkrásnější vánoční dárek Jiří s Marií dostali. Došlo i na to, jestli například pečou cukroví.

„Sympatický projekt, perfektní beseda”

Po skončení téměř hodinového povídání se klienti domova svěřili, že tohle setkání pro ně bylo jedním z nejkrásnějších zážitků. „Bylo to nádherné,” notovali si.

Ježíškova vnoučata: Marie Rottrová a Jiří Bartoška v Roztokách

Dárkyně Denisa Grafnetrová, která schůzku domluvila a zorganizovala, také neskrývala dojetí. „Neměli bychom na staré lidi zapomínat,” vysvětluje. „Je to velmi sympatický projekt, beseda byla perfektní,” přidávají se i samotní Jiří Bartoška a Marie Rottrová.

Do seznamu přání Ježíškových vnoučat přibývají každý den další a další. Splněných je aktuálně přes jedenáct tisíc pět set.

autor: vos
Spustit audio