Jogurtová buchta
Žádné vážení ani kynutí. Tahle výborná ovocná buchta je za chvilku v troubě. Recept poslala Marie Janošová ze Slopného.
Budete potřebovat:
2 malé bílé jogurty
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
1 sklenice krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1,5 sklenice polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
ovoce
drobenka
Postup:
1. Ušleháme žloutky s oběma cukry, přidáme jogurt.
2. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, špetku soli a sníh z bílků.
3. Nalijeme na malou dortovou formu vyloženou pečicím papírem, nebo vymazanou tukem a vysypanou moukou a nahoru dáme ovoce a drobenku.
4. Pečeme při 180 stupních asi 30-40 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.