JOJ Family HD a další DVB-T2 kanály nově pro Teplice a Ústí nad Orlicí

19. březen 2018

„Spuštěním dalších pěti z celkově jedenácti lokalit nyní v relativně krátké době reálně naplňujeme plánovaný harmonogram výstavby Přechodové sítě 13,“ konstatoval jednatel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek.

Telekomunikační operátor Digital Broadcasting dnes zprovoznil svůj DVB-T2 multiplex, který obsahuje mimo jiné v rámci pozemního vysílání exkluzivně i stanici JOJ Family HD, z lokalit Teplice – vodárna a Ústí nad Orlicí – Andrlův Chlum. V prvním z měst je signál zachytitelný na kanálu 28, ve druhém na kanálu 24. V případě obou lokalit byl vyzářený výkon Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) stanoven na 10 kW s horizontální polarizací.

„Spuštěním dalších pěti z celkově jedenácti lokalit nyní v relativně krátké době reálně naplňujeme plánovaný harmonogram výstavby Přechodové sítě 13, tak, jak jsme oznámili na počátku tohoto roku. Přitom výstavba dalších lokalit samozřejmě intenzivně pokračuje. Připravujeme do provozu další lokality této sítě, což bude znamenat, že po jejich spuštění Přechodovou síť 13 DVB-T2/HEVC naladí přibližně šest milionů diváků, tj. 58,3 % obyvatel České republiky,“ konstatoval jednatel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek.

autor: lukpo
Spustit audio