Josefovská vycházka – výlet kolem Frýdlantu nejen pro Pepíky a jejich rodiny!

17. březen 2016

Frýdlantský zámek, pěkná příroda a výhledy na Jizerky – to přinese už 41. ročník Josefovské vycházky. Účastníky čeká přibližně patnáct kilometrů cesty, kdo přijde, nebude litovat. Na ty, kteří trasu zdolají, čeká i odměna.

Rok co rok vyrážejí Pepíci a nejen oni na Josefovskou vycházku. Turistická akce má na Frýdlantsku velkou tradici. Letos už se bude konat po jednačtyřicáté. „Pepík bylo jméno dříve hodně rozšířené, tak zřejmě proto vznikl tento výšlap,“ vysvětluje vedoucí vycházky Petr Motyčka.

Vycházka začíná na frýdlantském náměstí, sraz je v osm hodin ráno. Turisté půjdou kolem zámku a v Zátiší vstoupí do lesa. „Tam je pěkná příroda, a pokud bude přát počasí, tak i výhledy. Před Zátiším je výhled na Jizerské hory, kde je vidět nejvyšší hora Jizerských hor – Smrk,“ říká Motyčka.

Josefovskou vycházku mohou absolvovat i rodiny s dětmi, trasa není náročná. „Na každého čeká polévka a párek, pro děti pak bude sladká odměna,“ dodává Petr Motyčka.

Josefovská vycházka je pro každého, kdo má rád přírodu. Tak neváhejte a vyrazte na čerstvý vzduch také!

autor: Michaela Vlková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.