Jubilejní 30. silvestrovské derby pražských 'S' ovládla Slavia

Slávističtí fotbalisté potvrdili svou bilanci v silvestrovských derby. Na rozdíl od těch ligových jsou v nich totiž úspěšnější než Sparta, kterou tentokrát v Edenu porazili 5:3. V poločase přitom ještě vedli hosté z Letné 1:0. Po přestávce však Slavia zabrala a pěti góly v rozmezí čtvrthodiny vývoj exhibice, která se uskutečnila již potřicáté, otočila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silvestrovského derby se mimo jiné zúčastnili i Radek Bejbl a Libor Sionko

Silvestrovského derby se mimo jiné zúčastnili i Radek Bejbl a Libor Sionko | Zdroj: ČTK

V prvním poločase otevřel skóre utkání v 6. minutě sparťanský útočník Radim Holub a stav 1:0 pro Spartu vydržel až do přestávky.

„Musím však ještě přidat minimálně jeden gól,“ říkal před začátkem druhé půle Holub, který správně tušil, že jednobrankové vedení jeho tým neudrží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tradiční silvestrovském derby sledoval v Edenu reportér ČRo Martin Charvát

Jak se ale nakonec ukázalo, ani jeden další gól by Spartě k vítězství nestačil, protože slávisté, kteří se navzájem hodně hecovali, po poločase vstřelili pět gólů v řadě.

V posledních sekundách sice Sparta dala dva góly, ale k ničemu jinému, než ke korekci skóre, to již nevedlo.

„Sparta hodně omladila, zatímco my jsme zkvalitnili stářím, takže jsme do našeho výkonu mohli dát více kvality,“ usmíval se po zápase slávistický kanonýr Pavel Kuka, který se již těšil na pozápasové popovídání se spoluhráči i protihráči.

„Máme krásné vzpomínky, takže se na toto setkání vždy těšíme, protože během roku těch příležitostí moc není. Já trávím Silvestra tradičně v Česku, takže se sem vždy rád dostavím,“ prohlásil krátce po duelu sparťanský záložník Libor Sionko.

„Zápas jsme sice chtěli vyhrát, ale jde především o to, abychom pobavili diváky. Navíc se po událostech z minulých dnů ukazuje, že nejdůležitější ze všeho je zdraví,“ připomněl Sionko nedávnou smrt Pavla Srníčka, kterou hráči uctili minutou ticha a nošením černých pásek.

Kromě hlavního silvestrovského derby byli diváci v Edenu svědky i již tradičního klání starších výběrů obou pražských klubů. Derby pro hráče starší 45 let skončilo remízou 4:4.

 

30. ročník Silvestrovské derby internacionálů vyzněl lépe pro SK Slavia Praha, která zdolala AC Sparta Praha 5:3.

Zveřejnil(a) Silvestrovské derby dne 31. prosinec 2015

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme