Kabelkový veletrh vydělal dětem téměř 200 tisíc. Letošní novinkou byla bižuterie

7. září 2017

Počtvrté se v Českých Budějovicích uskutečnil charitativní Kabelkový veletrh. Prodávaly se nejen kabelky, ale i šátky, kravaty od zajímavých osobností, dětské knihy a bižuterie, a to za symbolické ceny. Výtěžek půjde na podporu talentovaných dětí.

„Myslím, že je to velice užitečná věc, protože to, co někdo nepotřebuje, zase jiný může upotřebit až moc,“ chválila paní Ludmila z Třeboně.

Hemžení v pátém patře českobudějovického obchodního centra IGY sledovala Mirka Jindrová z regionálního Deníku, který akci pořádá. „Pohlížím na to dnes úplně s potěšením. Hromady kabelek mizí, dámy odchází s úsměvem a spokojené, u bižuterie je neustále plno, stále se doplňuje,“ komentovala.

S osmi kabelkami odcházela paní Anna z Brloha. „Už jsme tu byly loni s maminkou, je to vždycky taková príma dámská zábava za super cenu. O kabelky se podělím s kamarádkou a se švagrovou,“ řekla.

Některé ženy nakupovaly ještě mnohem víc. „Prošla tady paní s dcerou a odnášely si pytle kabelek. Asi trhly rekord v kusech, měly jich kolem padesáti v té nejvyšší cenové kategorii. Ty nám udělaly velkou radost,“ dodala Mirka Jindrová.

Kabelky a další dary pro charitativní veletrh se opět sbíraly také v Českém rozhlase České Budějovice

Letos poprvé se sbírala a následně prodávala bižuterie. Ocenila to kreativní publicistka Monika Brýdová. „Velice mě překvapilo, kolik bižuterie se sesbíralo mezi lidmi a jak úžasné kousky to jsou. Musím se přiznat, že sama jsem už také zalovila a mám dárečky pro kamarádky k Vánocům. Za deset korun a navíc na charitu, to je úplně zadarmo,“ řekla.

Čtvrtý Kabelkový veletrh nakonec vynesl 195 196 korun. Peníze dostanou prostřednictvím městské charity talentované děti. Tipy na mladé talenty, kterým by peníze mohly pomoci, mohou dát i posluchači Českého rozhlasu České Budějovice.

Spustit audio