Kabelovému operátorovi UPC fungují nejvíce ve videopůjčovně MyPrime komedie

29. srpen 2016

Češi v téměř dvou pětinách případů vybírali filmy z domácí produkce, v uplynulých třech měsících nejčastěji třetí díl Babovřesků.

Ve videopůjčovně MyPrime, která funguje jako doplňková služba k digitální kabelové televizi UPC, fungují operátorovi nejvíce komedie. Na Slovensku to jsou pro změnu animované filmy. „Největšího zájmu diváků v Česku se za posledního čtvrt roku dostalo komediím, jako jsou například Vlk z Wallstreet či Fakjů pane učiteli. (…) Český divák neopomínal ani dramata či dobrodružné sci-fi snímky, na špici sledovanosti se tak drží Deník nymfomanky a Divergence,“ uvedl Jan Kohout, marketingový ředitel UPC.

Češi v téměř dvou pětinách případů vybírali filmy z domácí produkce, v uplynulých třech měsících nejčastěji třetí díl Babovřesků. Přes čtyři pětiny českých diváků preferují užívání videotéky MyPrime přímo přes set-top-box na svém televizoru, na Slovensku je to více než polovina klientů. Mobilní verzi MyPrime diváci v Čechách nejvíce využívají na mobilech a tabletech s operačním systémem Android (46 %) a až těsně za ním následuje webový prohlížeč (42 %). Slováci preferují sledování přímo na webu (46 %) a vysílání na Androidu využili v 51 % případů. Přes iOS pak obsah sledují Češi i Slováci ve zhruba jedné desetině případů.

autor: lukpo
Spustit audio