Kabelový kanál TVP Polonia začal vysílat bezplatně na internetu

21. listopad 2017

Termín zahájení vysílání na internetu nebyl zvolen náhodně. Polsko si připomene příští rok sto let od svého vzniku a je to právě pětadvacet let od doby, kdy TVP Polonia odstartovala.

Veřejnoprávní Telewizja Polska začala šířit před několika dny na svém webu jako novinku bezplatný stream své stanice TVP Polonia. Dostupný je prostřednictvím služby TVP VOD. TVP Polonia je stanice z původní tvorbou Telewizje Polska, kterou může veřejnoprávní vysílatel bez problémů nabízet i v zahraniční. Stanice byla doposud dostupná například jako součást IPTV služeb O2TV nebo T-Mobile TV a také volně prostřednictvím družice.

Termín zahájení vysílání na internetu nebyl zvolen náhodně. Polsko vstoupilo do stého roku své samostatnosti a je to právě pětadvacet let od doby, kdy TVP Polonia odstartovala. Telewizja Polska umožňuje sledovat na svém webu bezplatně například také zpravodajský kanál TVP Info nebo řadu regionálních verzí stanice TVP 3. Veřejnoprávní vysílatel počítá do budoucna i s tím, že umožní sledování kanálu TVP Polonia v aplikaci na mobilních zařízení a také prostřednictvím doplňků (widgetů) pro televizory připojené k internetu (Smart TV).

autor: lukpo
Spustit audio