Kabelový operátor UPC oříznul analogovou nabídku, ustoupila digitálu

7. únor 2018

Firma využila nově získaný prostor i pro multiplex, v němž jsou dostupné dočasné kanály Eurosport 3 až 5, které budou aktivní v průběhu olympiády.

Největší kabelový operátor na trhu, společnost UPC Česká republika, provedl v minulém týdnu několik změn, které významněji dopadly na jeho analogovou nabídku. Nejcitelněji se tyto novinky dotknuly zákazníků v Praze, kde byla ukončena distribuce německé stanice Das Erste (ARD). Program už je nadále dostupný pouze digitálně, a to od nabídky Klasik výše. Das Erste mohou klienti operátora najít v regionálním multiplexu spolu s TV Praha, ZAK TV a dalšími.

Operátor využil nově získaný prostor pro multiplex, v němž jsou dostupné dočasné kanály Eurosport 3 až 5, které budou aktivní v průběhu olympiády. Po skončení této významné sportovní události může multiplex posloužit pro jiné stanice. Dále byla z analogové nabídky vyřazena stanice Arte. Dříve byl tento program dostupný ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) v digitální nabídce, smlouva na distribuci však vypršela v loňském roce. S výjimkou Ostravy zmizela z analogové nabídky i televize Óčko. Tento krok zdůvodňuje operátor minimální vybaveností CRT televizory u mladých diváků, pro něž je tento program určen.

autor: lukpo
Spustit audio