Kabelový operátor UPC překvapil klienty, zařadil Film+ ve vysokém rozlišení

27. září 2017

Největší kabelová firma provedla i další změny. Z nabídky zmizel Nickelodeon HD, který od svého počátku nebyl na trhu lokalizován, a nahradil ho Cartoon Network. Nově se objevila i Praha TV.

Kabelový operátor UPC Česká republika připravil pro své klienty překvapení. V jeho nabídce se nečekaně, bez předchozího upozornění objevil tematický kanál Film+ ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Stanice je zákazníkům dostupná v rámci Horizon boxů na bývalé programové pozici po stanici Arte HD, která byla vyřazena. Operátor uvedl, že kanál nepřinášel uspokojivé výsledky a nepodařilo se prodloužit stávající dohodu o distribuci.

Film+ HD je k dispozici v síti operátora s vysokým datovým tokem. V době měření dosahovala hodnota videa průměrně téměř 12 Mbps a audio okolo 190 kbps. Rozlišení kanálu je odpovídající filmové stanici v HD kvalitě – 1920x1080i, k dispozici je jazyková stopa v češtině ve formátu MPEG. Vedle Filmu+ HD se v nabídce objevily nově také stanice Cartoon Network (prozatím ve standardním rozlišení), která je náhradou za nelokalizovaný Nickelodeon HD, a regionální Praha TV. Oba programy jsou dostupné s rozlišením 720x576.

autor: lukpo
Spustit audio