Kabelový operátor UPC už bude nabízet HBO a Cinemax pouze ve vysokém rozlišení

8. září 2017

Největší kabelová firma v zemi zároveň upozorňuje zákazníky, že pokud mají ještě původní (stříbrný) přijímač, který příjem programů ve vysokém rozlišení neumožňuje, budou si muset pořídit HD set-top-box.

Prémiové kanály HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax a Cinemax 2 už budou od 26. září dostupné u kabelového operátora UPC Česká republika pouze ve vysokém rozlišení (HDTV). Firma o tom informuje zákazníky několika komunikačními kanály. Jako jednu z výhod uvádí UPC mimo jiné prostorový zvuk Dolby Digital. To ale v reálu platí pouze pro kanály HBO, obě stanice Cinemax jsou trvale dostupné bohužel pouze se stereo zvukem.

Největší kabelová firma v zemi zároveň upozorňuje zákazníky, že pokud mají ještě původní (stříbrný) přijímač, který příjem programů ve vysokém rozlišení neumožňuje, budou si muset pořídit HD set-top-box. Na něm jsou dostupné funkce, jako je například zpětné zhlédnutí nebo videotéka MyPrime. HBO v SD kvalitě přestal již před několika lety poskytovat například satelitní operátor Skylink, kanály HBO 2, HBO 3 a Cinemax jsou však u něj nadále dostupné pouze ve standardním rozlišení. Provozovatelem HBO je společnost HBO Europe.

autor: lukpo
Spustit audio