Kabelový operátor UPC zařadí dva nové programy, Prima Krimi bude v HD

22. březen 2018

Největší kabelová firma na trhu postupně navyšuje počet programů ve vysokém rozlišení. Nedávno začala v HD kvalitě nabízet očekávané slovenské stanice Jednotka a Dvojka.

Kabelový operátor UPC Česká republika plánuje na příští týden rozšíření programové nabídky o dvě nové televizní stanice. Půjde konkrétně o tematický kanál Prima Krimi ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) a hudební program Šlágr 2 ve standardní kvalitě. Oba programy by se měly v nabídce objevit v průběhu středy 28. března, přičemž Prima Krimi prozatím nabídne promo smyčku, její ostrý start naplánovala FTV Prima až na pondělí 2. dubna.

Zatímco u Šlágru 2 nelze s touto funkcionalitou počítat, dá se předpokládat, že Prima Krimi bude nabízet standardní funkci zpětného zhlédnutí v délce sedmi dní. Největší kabelový operátor poskytuje timeshift jako doplňkovou službu u všech programů FTV Prima, které jsou k dispozici ve vysokém rozlišení. Co se týká zařazení do programových nabídek, obě stanice budou k dispozici v rámci od základního balíku Klasik výše. Operátor UPC nedávno překlopil do HD například programy Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) – Jednotku a Dvojku.

autor: lukpo
Spustit audio