Kadlec znovu boural na Vinohradech. Řidič byl zjevně pod vlivem, řekla policie

Bývalý policista Karel Kadlec znovu způsobil dopravní nehodu. V pátek večer naboural dvě zaparkovaná auta na pražských Vinohradech. Policie zatím odhadla škodu na přibližně padesát tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud vynesl nepravomocný rozsudek nad bývalým policistou Karlem Kadlecem

Soud vynesl nepravomocný rozsudek nad bývalým policistou Karlem Kadlecem | Foto: Filip Jandourek

„Svítilo sluníčko, takže já jsem moc dobře neviděl. A když jsem zatáčel, tak mi ještě zazvonil telefon. V tu chvíli jsem tam poměrně lehce ťuknul na rohu zaparkovaný automobil,“ popsal Kadlec situaci serveru idnes.cz.

Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové byl viník pravděpodobně opilý, navíc u sebe neměl řidičský průkaz.

„A protože byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné a psychotropní látky, vyzvali jej policisté k provedení orientační dechové zkoušky. Tu řidič odmítl, stejně jako lékařskou prohlídku spojenou s odběrem krve.“

Kadlec způsobil za uplynulý rok a půl už tři nehody. Loni na jaře neubrzdil svůj Jeep a narazil do auta, které před ním pouštělo chodce na přechodu. Po nehodě navíc nacouval do auta asistenční služby, která na místo přijela. Soud ho proto v květnu potrestal osmi měsíční podmínkou a zakázal mu na dva a půl roku řídit. Rozsudek byl ale nepravomocný.

Kadlec navíc čelí obvinění z nabourání devětadvaceti aut, které poškodil letos v dubnu. Nehoda se stejně jako včera stala na pražských Vinohradech. I tehdy, kdy byl ještě u policie, odmítl dechovou zkoušku. Při odběru krve se ale prokázalo, že byl pod vlivem alkoholu. Po dubnovém incidentu ministr vnitra nechal Kadlece propustit ze služebního poměru.

Můj řidičák ztratila GIBS, tvrdí Kadlec

I přes všechny incidenty Kadlec dál řídí. Tvrdí, že jeho řidičský průkaz má u sebe Generální inspekce bezpečnostních sborů, která podle něj papíry ztratila. To ale inspekce odmítá.

„Generální inspekce tímto řidičským průkazem nikdy nedisponovala, a to z toho důvodu, že GIBS nemá oprávnění zadržovat řidičské průkazy ani odebírat řidičská oprávnění,“ potvrdila její mluvčí Radka Sandorová.

Už v dubnu mluvčí pražské policie Andrea Zoulová potvrdila pro server lidovky.cz, že pokud řidič při policejní kontrole průkaz nepředloží, k zabavení tak není policie kompetentní. O odebrání řidičského oprávněná může rozhodnout až soud a to pokud je podezření na trestný čin. V případě přestupku pak může rozhodnout místně příslušný správní orgán.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme