Kalas se postaví Vydrovi. Český souboj může napovědět v boji o Premier League

Tomáš Rosický a Petr Čech jsou symbolem českého fotbalu v Anglii, ale v posledních sezonách už příliš nenastupují, a tak přichází čas na nová jména. Obránce Tomáš Kalas a útočník Matěj Vydra už také díky svým výkonům hrají v reprezentaci a právě jejich dnešní souboj v utkání Watfordu s Middlesbrough může rozhodnout o tom, který z týmů postoupí z druhé ligy do Premier league.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sraz fotbalové reprezentace před přípravným utkáním v Turecku se uskutečnil 4. února v Praze. Na snímku Matěj Vydra.

Sraz fotbalové reprezentace před přípravným utkáním v Turecku se uskutečnil 4. února v Praze. Na snímku Matěj Vydra. | Foto: Filip Jandourek

„Vtipkovali jsme, že když oba týmy v pátek vyhrají, tak bychom si mohli rozdělit po bodu, aby nikdo neměl takovou ztrátu,“ připomíná Vydra fakt, že mezi čtyřmi nejlepšími týmy tabulky jsou pouhé dva body.

A jelikož si postup do nejvyšší soutěže zajistí jen ty dva nejlepší, má utkání čtvrtého Watfordu s prvním Middlesborough velký náboj.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cílem Watfordu pro letošní sezonu je postup do Premier League, přiznává reprezentant Matěj Vydra

Pro Kalase zvláště proto, že předchozí souboj s týmem ze špičky tabulky Bournemouthem nezvládl.

„Nevybral jsem si nejlepší chvilku, ale špatně hrál celý tým. Musím ale říct, že Bournemouth hrál skvělý fotbal. Takový jsem za dvanáct zápasů, co jsem odehrál, ještě neviděl,“ přiznal kapitán reprezentace do 21 let.

Zatímco rodák z Olomouce přišel do anglické ligy až v zimním přestupním období, Vydra tráví ve Watfordu už druhou sezonu. Poprvé dres „Sršňů“ oblékl už v předminulém ročníku, kdy klub také bojoval o postup do Premier league.

„Tehdy se nám to nepovedlo. Byla to ale výjimečná sezona, tým i já sám jsme ukázali, že chceme na postup pomýšlet. V minulé sezoně byla pauza a tenhle rok je cílem postoupit. Přišel jsem s cílem, abych týmu pomohl svými góly,“ podotkl dvaadvacetiletý útočník.

Pravdou ale zůstává, že ani jeden z dvojice českých reprezentantů si nemusí postup užít. Kalas je totiž v Middlesborough na hostování z Chelsea, Vydra pak pro změnu patří italskému Udinese.

„Ve Watfordu jsem dva roky, znám skoro všechny lidi z klubu. Raději bych zůstal, ale stát se může cokoliv,“ uvědomuje si Vydra.

Stoper reprezentační jednadvacítky Tomáš Kalas | Foto: Pavel Jiřík ml.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme