Kanály ČT :D a ČT art pro klienty satelitní služby Digi TV ve vysokém rozlišení

19. duben 2017

Programová pozice ČT :D HD / ČT art HD vysílá se dvěma jazykovými stopami – českou a originální. První je k dispozici s prostorovým zvukem, na druhé je originální audio.

Satelitní služba Digi TV zařadila do své nabídky kanály ČT :D a ČT art ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Stanice nahradily stejné programy, které byly doposud dostupné na programové předvolbě číslo 4 ve standardní kvalitě (SD). Kanály se dělí o jednu pozici. ČT :D (Déčko) vysílá v době od šesté hodiny ranní do 20:00, ČT art naopak vyplňuje večerní a noční čas. V nabídce Digi TV tak chybí už pouze ČT 24 HD.

Programová pozice ČT :D HD / ČT art HD vysílá se dvěma jazykovými stopami – českou a originální. První je k dispozici s prostorovým zvukem, na druhé je původní audio, případně stereo v češtině. Prostorový zvuk ocení zejména majitelé domácích kin u kanálu ČT art v případě koncertů nebo filmů. Primární distribuci má Česká televize na družici Astra 3B, satelitní pozice 23.5 stupně východně. Diváci zde najdou ve vysokém rozlišení všechny programy veřejnoprávního média včetně regionálních verzí ČT 1 HD Severní Morava (ČT 1 HD SM) a ČT 1 HD Jižní Morava (ČT 1 JM). K dispozici jsou všechny jazykové stopy i hybridní vysílání HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio