Kapacitu v lokálních DAB+ multiplexech v Sasku chce obsadit téměř dvacítka rádií

10. červenec 2017

„Pro saského mediálního regulátora je obrovský zájem o výběrové řízení velmi pozitivním překvapením a úspěchem,“ komentoval tuto skutečnost Michael Sagurna, předseda mediální rady SLM.

Téměř dvacet rozhlasových stanic by rádo do budoucna obsadilo volnou kapacitu v lokálních DAB+ multiplexech v německé spolkové zemi Sasko. Vyplývá to z informací, které publikoval tamní regulátor SLM. Jedná se o celkem patnáct subjektů v Lipsku a třináct subjektů ve Freibergu. Jak tedy z uvedeného vyplývá, některé společnosti by rády obsadily volnou kapacitu v obou městech.

Mezi rozhlasovými stanicemi, které mají zájem vstoupit do lokálního DAB+, figurují například stanice detektor.fm, lulu.fm, Mega News, Mega 80’s, 90s90s Radio, Rockland, Energy Sachsen, apollo radio nebo egoFM. „Pro saského mediálního regulátora je obrovský zájem o výběrové řízení velmi pozitivním překvapením a úspěchem,“ komentoval tuto skutečnost Michael Sagurna, předseda mediální rady SLM. Rozhodnutí o vzniku lokálních DAB+ multiplexů proto vyhodnotil jako velmi dobré rozhodnutí a schopnost motivovat k přechodu na tuto technologii velké množství hráčů.

autor: lukpo
Spustit audio