Karlínské prostory Českého rozhlasu se otvírají v rámci Dne architektury

29. září 2017

Prostory v pražském Karlíně, kde nyní obývají Regina DAB Praha a ČRo Region, sloužily dříve k jiným účelům, a to jako Národní dům.

V pátek vás čeká "malý" den otevřených dveří. Společně s průvodci můžete v rámci Dne architektury nahlédnout do míst, kde v současné době vysílají dvě regionální stanice Českého rozhlasu – Regina DAB Praha a ČRo Region. Facebooková událost je k dispozici zde. Obě stanice je možné naladit v rámci digitálního multiplexu ČRo DAB+, druhý zmiňovaný okruh pak také prostřednictvím VKV vysílačů z řady lokalit ve středních Čechách.

Prostory v pražském Karlíně, kde nyní obě stanice sídlí, sloužily dříve k jiným účelům, a to jako Národní dům. V prostorách budovy se nacházela restaurace s kavárnou, hernou, kuželkářskou síní, lidovou hospodou, vinárnou a zimním kulečníkem. V prvním patře byl velký sál s jevištěm, šatny a malý sál. K budově přiléhaly dvě verandy přístupné ze zahradní restaurace, nad nimi dvě terasy. Zahradní restaurace nebyla malá - s kapacitou dva tisíce návštěvníků. Dnes se můžete do Karlína přijít podívat v 16:00, 16:30, 17:00 a 17:30 hodin.

autor: lukpo
Spustit audio