Karlovarská policie otevře své brány veřejnosti. Návštěvníky čeká bohatý program

26. květen 2017

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje zve v sobotu 27. května zájemce na Den s Policií České republiky. Jde o první takovou akci od vzniku krajského policejního ředitelství v regionu.

Organizátoři pro návštěvníky připravili zajímavý program. Na programu budou akční ukázky pořádkové jednotky, policejních psovodů, zásahové jednotky nebo policejních koní. Do akce se zapojí i dron a vrtulník.

Zájemci se dozví také zajímavé informace o historii bezpečnostních sborů a díky historické ukázce se přenesou do období 1. republiky, kdy se na území našeho státu o bezpečnost občanů starali četníci a uniformovaní příslušníci stráže bezpečnosti.

Hudební doprovod obstará Hudba Hradní stráže a Policie ČR. Součástí celého dne budou rovněž prohlídky budovy krajského ředitelství policie ve Dvorech.

Návštěvníci také uvidí, jak vypadá místo činu, prohlédnou si různá vlákna v mikroskopu a ti odvážnější si mohou zastřílet laserovou pistolí. Nebudou chybět také ukázky zbraní, vybavení pyrotechniků, potápěčů, pořádkové, dopravní a cizinecké policie.

Den s Policií České republiky začne ve 13 hodin. Akce potrvá do 18 hodin.

Plakát ke Dni s policií 2017
autor: Radim Jehlík
Spustit audio