Karlovarský šermíř Rubeš vybojoval juniorský titul mistra republiky

5. červenec 2015

V uplynulých dnech pořádal šermířský oddíl TJ Lokomotiva Karlovy Vary na domácí půdě finále Mistrovství ČR juniorů a juniorek. Podle očekávání se šampiónem stal Martin Rubeš, který získal už třetí mistrovský titul. Soutěže se účastnilo téměř 60 šermířů z celé republiky.

K největším medailovým adeptům domácích patřila Kateřina Saligerová a Martin Rubeš.

Salingerová prošla náročnou soutěží až do semifinále celé soutěže, kde bohužel podlehla o jediný zásah pozdější vítězce Anně Coufalové z Bělé pod Bezdězem a získala pro Karlovy Vary bronzovou medaili. Věkem ještě kadetka se celou sezónu prosazuje v soutěži juniorek a v nadcházejícím období by jí neměl uniknout juniorský reprezentační dres.

Rubeš patří již čtvrtou sezónu k nejlepším juniorům ČR. I letos vedl celou soutěž s obrovským náskokem. Během šampionátu prošel hladce až do finále, kde svedl vyrovnaný souboj se soupeřem z Olomouce. V závěru karlovarský šermíř prokázal větší zkušenosti a získal juniorský titul mistra ČR. Zároveň se stal vítězem Českého poháru a v současnosti se připravuje na červencové seniorské Mistrovství světa v Moskvě.

V týmových soutěžích se karlovarským juniorům nedařilo a skončili až na 6. místě. Juniorky šermovaly o poznání lépe a získaly pro domácí Lokomotivu bronzové medaile.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio