Karlovy Vary provizorně opraví zázemí stadionu v Tuhnicích

19. únor 2017

Karlovy Vary provizorně opraví objekt šaten a sprch v areálu atletického stadionu v Tuhnicích. Investovat do zdevastovaného objektu, který město získalo odkoupením stadionu, vedení radnice nechce. Čeká, jestli získá na úpravy areálu státní dotaci.

„Když jsme na sklonku roku koupili areál, tak jsme ho převzali i s malou budovou, která ale nyní nevyhovuje jak kapacitně, tak svou nefunkčností. My se ji pokusíme uvést do provozuschopného stavu, ale další investice kvůli špatné statice neplánujeme," říká náměstek primátora Michal Riško.

Kromě základní opravy budovy, kde se například v kotelně propadá podlaha, město k objektu přistaví mobilní buňky, které mají rozšířit nevyhovující zázemí pro tři kluby, které areál naplno využívají.

Bývalý stadion AC Start, který před časem skončil v insolvenčním řízení, vlastnila soukromá společnost. Město jej koupilo loni za 11 milionů korun. Na jeho obnovu požádalo o dotaci ve výši 20 milionů korun z ministerstva školství. Ta by pomohla i s případným dobudováním nového zázemí pro sportovce.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio