Když se nepovede play-off, rád pojedu na MS, slibuje 'pětiskovkař' Voráček

V jednom z nočních zápasů NHL dosáhl na významný milník v kariéře český útočník Jakub Voráček. Lídr kanadského bodování soutěže si v duelu, ve kterém jeho Philadelphia porazila Toronto 1:0, bod nepřipsal, ale oslavil pětistý start ve slavné zámořské lize. Přemýšlí už i o startu na pražském MS.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček prožívá nejvydařenější sezonu v NHL, v soutěži odehrál už 500 zápasů

Jakub Voráček prožívá nejvydařenější sezonu v NHL, v soutěži odehrál už 500 zápasů | Zdroj: Reuters

Z pětistovky zápasů, na které Voráček dosáhl prakticky za šest let, by se našla celá řada mimořádně povedených. Jakub Voráček zářil už v barvách Columbusu, nejraději ale vzpomíná na jeden duel, který odehrál už za Philadelphii v únoru před dvěma lety:

„Asi hattrick v Pittsburghu, když byla výluka. Pak jsou to zápasy play-off, které se nepočítají, ale když si vzpomenu na sérii s Pittsburghem tři roky nazpátek, tak si myslím, že to jsou nejlepší zážitky,“ vzpomíná 25letý útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jakubem Voráčkem mluvil po jeho pětistém zápase v NHL reportér ČRo Tomáš Lörincz

Do zápasů nastupuje pod tlakem, který vyvíjí fandové, média a koneckonců i spoluhráči a soupeři na lídra kanadského bodování. Tuhle situaci zvládá český útočník s chladnou hlavou.

„Snažím se nad tím nepřemýšlet. Za mnou je tolik hráčů, kteří můžou udělat dva tři zápasy a během nich 12 bodů. Snažím se pomoci týmu vyhrát zápasy a uvidíme, jak to dopadne na konci,“ nechává otevřený boj o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části.

I přesto, že Voráčkovi a jeho parťákovi Girouxovi patří v kanadském bodování první a šestá příčka, týmu se nedaří a Flyers se dost možná budou muset obejít bez play-off. Pro hráče a fanoušky špatná zpráva, tedy aspoň pro ty zámořské.

Souboj bratrů Michálků vyhrál v NHL mladší Milan, trefil se i Jaromír Jágr

Číst článek

Pokud jde o české příznivce, otevírá se možnost Voráčkova startu na domácím MS. „Není co řešit. Pod smlouvou jsem, zdravý jsem také, takže kdyby se to (play-off, pozn. red.) nepovedlo, což doufám, že se povede, tak rád pojedu, když bude zájem,“ slibuje útočník.

Do světového šampionátu ještě zbývá času dost a Flyers i s Voráčkem v sestavě se určitě o play-off ještě budou chtít poprat. Na postup ale nyní ztrácejí 9 bodů.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme