Kluci se fantasticky vytáhli, chválí házenkáře i přes prohru trenér Kubeš

Čeští házenkáři dotahovali na mistrovství světa v Kataru jedny z největších aspirantů na titul. S Francií prohráli na úvod turnaje 27:30 a proti favorizovanému soupeři předvedli hlavně ve druhém poločase výborný výkon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští Házenkáři proti mistrům Evropy bojovali o bod, Romn Horák jim nasázel 8 branek

Čeští Házenkáři proti mistrům Evropy bojovali o bod, Romn Horák jim nasázel 8 branek | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČTK

Úvodní utkání české reprezentace proti Francii mělo být jasnou francouzskou záležitostí. První poločas tomu nasvědčoval, když se úřadující mistři Evropy dostali do osmigólového náskoku, po změně stran ale Češi ztrátu stahovali.

Sebevědomí českým hráčům dodávali i trenéři. „Aby kluci vůbec nekoukali na tabuli, aby se soustředili na každou další akci. Musím říct, že se vytáhli fantasticky," chválí kouč Daniel Kubeš, který našel na výkonu národního týmu ve druhé půli hodně pozitiv.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy českých házenkářů i trenérů na úvodní zápas MS získal reportér ČRo Mirko Vasić

„Celý tým byl jako jeden chlap. Dřeli jsme, radovali jsme se z každého gólu, bloku, faulu. Ožili jsme a myslím že nás takhle hrát už nás dlouho nikdo neviděl,“ těší osmigólového střelce Pavla Horáka.

„Nabízí se říct, že už nás tak nikdo nikdy neuvidí, ale to snad ne. Budeme se do toho chtít zase opřít, musíme věřit,“ nadšeně slibuje elitní reprezentační kanonýr.

V počtu gólů držel s Horákem krok Ondřej Zdráhala. „Výkon je bonus. Ještě větší by byl, kdybychom získali bod, ve který jsem v průběhu poločasu věřil. Je to bonus pro naše hlavy a sebevědomí. Ukázali jsme si, že můžeme hrát pěknou házenou a konkurovat těmhle mančaftům,“ ví hráč německého Hammu.

Na dobrý výkon ze zápasu s Francií mohou čeští házenkáři navázat zítra, kdy nastoupí proti Švédsku.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme