Kmotrem malé tygřice z jihlavské zoo se stane zpěvák Tomáš Klus

10. červenec 2013

Mládě tygra sumaterského, které se v Jihlavě narodilo po dvaceti letech, se těší velké oblibě u návštěvníků. Více než tříměsíční tygří slečna je k vidění ve vnitřní expozici pavilonu šelem a má se čile k světu. Mezi její nejoblíbenější činnosti patří jídlo a hrátky – buď s balónem, nebo s matkou Sumou.

Malá tygřice zatím nemá jméno – ale už ve čtvrtek 11. července bude slavnostně přivítána do života. Kmotrem se stane známý zpěvák, autor písní a držitel Zlatého slavíka Tomáš Klus, který také vybere a prozradí její jméno. Slavnostní akt proběhne v rámci festivalu VYSOČINA FEST ve 21.45 (těsně před vystoupením T. Kluse) v amfiteátru letního kina. Křest bude pouze symbolický, mládě tygra bohužel není možné z bezpečnostních důvodů přemístit. Všichni zájemci si mohou přijít celou tygří rodinku prohlédnout do jihlavské zoo – otevřeno má každý den včetně víkendů a svátků od 8:00 do 18:00 hodin.

Mládě tygra sumaterského

Zoologická zahrada láká o letních prázdninách nejen na nově otevřené expozice (Australská farma, Africká savana), letošní mláďata a nové druhy zvířat. Nabízí i bohatý prázdninový program - kromě ukázek výcviku dravců a sov probíhá také oblíbené komentované krmení zvířat nebo tzv. Hadí středy.

autor: Zoo Jihlava
Spustit audio